Thursday, February 08, 2007

SKOTTILAINEN VISKIKAKKU

  • 200 g tummaa suklaata
  • 175 g margariinia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 2 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl viskiä

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

- Ohje Pirkan nettisivuilta

Itse kokeilin Balvenie viskillä ja hyvin tuntui toimivan. Olen myös maistanut Laproigh:lla maustettua kakkua ja hyvin tuntui sekin toimivan, astetta savuisempi maku vain.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home